Hoi An i Vietnam

Vi ankommer til lufthavnen i Da Nang lidt over middag og Thao er kommet for at hente os. Der var 32 grader i Singapore, men kun 19 og overskyet i Da Nang.Thao har vinterjakke, halstørklæde og handsker på. Temperaturen er helt tilpas for os.
Vi kører de 50 km til Hoi An og bliver indlogeret på det hotel, Troels har bestemt for os. Vi får et prima værelse med balkon og udsigt over swimmingpoolen, som pga. af vejret ligger fredeligt, ubenyttet hen.
I løbet af de 5 dage, vi har i Hoi An, når vi at bestille en masse tøj til Merete, en jakke til Emil og lidt til os selv (på fotoet er det Bao, Thao og to af pigerne fra Bibi, Thaos butik), vi besøger Mai, og jeg får manicure, pedicure og massage, vi cykler rundt, spiser fantastisk lækker mad – bl.a. frokost på Café Lighthouse hos Hans og Linh. Videoen er optaget fra deres hus og over mod byen. Vi vender også tilbage til damerne, der sælger kyllinger. Det vækker altid stor jubel, når vi kommer tilbage med billeder taget sidste gang, vi var der. På fotoet kigger de på et foto, som er taget af dem, da de kigger på et foto, som er taget af dem forrige forrige gang.
Den 3. kommer Troels hjem fra tur og d. 4. kører vi til Da Nang. Ed sidder bag på Troels’ motorcykel, og jeg sidder bag på Thaos. (Stort set alle motorcykler i Vietnam ser ud som Honda 50 fra 70’erne). Vi kører først til SOS-børnebyen og besøger Nhung, som er vores fadderbarn. Det var en rigtig god oplevelse. Hun var meget genert til at begynde med, men tøede op og var tilsyneladende glad for vores besøg (og alle gaverne). Derefter kørte vi i Metro og købte ind for flere millioner. Når 10.000 dong = 3,17 kr. kan det jo nemt blive til millioner. Bao skulle have en ny computer, og så blev der ellers købt ind til Tet. Wisky i kassevis, men det kan man jo også sagtens, når en flaske kun koster ca. 10 kr. Der blev købt så meget, at Thao ringede efter en vogn til at hente alle varerne – og os. Alt, hvad vi købte var Colgate tandbørster; 10 i en række for mindre end én koster i DK – og så nogle tørrede, vacuumpakkede rejer.
Næste aften, som var vores sidste, spiste vi super lækker mad sammen med Troels, Thao og Bao hos Kalle. Jeg skal love for, at både Troels og Thao formåede at sætte griller i hovederne på os ift. at flytte til Vietnam. Heldigvis afslørede de, at de har planer om at komme til Danmark til juni. Det glæder vi os meget til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *