Åstrup – Ulbølle

Den 30. december havde jeg arrangeret min lokale yndlingsvandretur for min social boble. Da alle havde parkeret gik vi til busstoppestedet rundt om hjørnet og tog bussen til Åstrup. Her fangede vi Øhavsstien og fulgte den til efter Fjællebroen, hvor vi måtte forlade den for at gå ad stien op til Frederiksbergvej og Fjællebrovejen tilbage til Ulbølle. Se kort nederst.

Stien følger Inddæmningen, en 80ha stor sø, som er levested for mange kendte og mindre kendte fugle. Søen er anlagt i 2003 til Nakkebølle Gods.

Der er drikke/tissepause ved det gamle voldsted – Herregaardsholmen (1050-1400) – et vikingeanlæg, der var med til at beskytte indsejlingen til Nakkebølle. Nakkebølle var dengang en vigtig vinterhavn.


Stien munder ud i Sanatorievej. Har I ikke været her før, vil jeg anbefale, at I går til højre 3-400m og imponeres over det omfangsringe bygnings- og parkanlæg, der udgør det tidligere tuberkulosesanatorium. Link til en spritny artikel om Nakkebølle Sanatorium. 

 
Bygningerne har, siden det lukkede som sanatorium i 1969, haft en omtumlet tilværelse. Skolesamvirket Tvind købte det gamle sanatorium i 1998. I de seneste 20 år har der været drevet skole og opholdssted for socialt belastede unge mennesker, fra 2008 til 2018 husede ejendommen også Nyborg Søfartsskole, og fra 2002 til 2004 var der flygtningecenter. 
 
Både søfartsskole og opholdssted gik konkurs i løbet af 2019, og nu har Tvind altså besluttet at skille sig af med den store ejendom. Den kan erhverves til den nette sum af 33 mio. kr. Læs mere. Lokationen har været brugt i film. Bl.a. i “Solkongen” fra 2005. 
 
Sanatorievej. Fødselaren ses til højre.
Her er jeg flankeret af et par gode venner
og med Film Fyns studier i baggrunden.

Vi går til venstre over dæmningen og følger fortsat Øhavsstien frem til Fjællebroen havn. Her er massevis af bænkesæt (i sæsonen), så det er passende med en pause.

I kan nu vælge at gå nordpå ad Fjællebrovejen, som fører direkte op til Ulbølle. Vi fortsætter videre. Passerer et område med flere sheltere og teltplads. Ca. 500 m efter Fjællebroen drejer vi til venstre ad stien væk fra kysten. Stien munder ud i Strandhuse. Vi krydser vejen og fortsætter ad Frederiksbergvej, som for enden munder ud i Fjællebrovejen. Her er der ikke andre muligheder, end at følge asfaltvejen til Ulbølle.

 
Fjællebrovejen fra Fjællebroen til Ulbølle.
 

Ved vejs ende blev gæsterne trakteret med rygende varm Pho Bo, asiatisk nudelsuppe med oksekød.

1 Kommentar on “Åstrup – Ulbølle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *