Step 2: Reseach

Artikler, hjemmesider og Facebookgrupper

 
Den 11. juni 2020 bliver jeg opmærksom på en artikel i Time Out, der siger, at England i 2021 får verdens længste kystvandrerute. Drømmen er tændt. 
 

den engelske regerings side, kan man følge udviklingen af The England Coast Path. Der kommer jævnligt opdateringer.

 
 
England Coast Path har fået sin egen hjemmeside, hvor alle etaperne er beskrevet.
 

England’s Coast kan man finde masser af information om det særegne ved Englands kyst; lidt i stil med nedennævnte Stephan Neale’s bog.

 
Facebookgrupper
 
Jeg har fundet en, der hedder: England Coast Path 2795 miles (1900 medlemmer).
 
This group is for discussion and sharing information on walking the new National Trail: the England Coast Path. Bear in mind that until the whole route is announced and opened (some time after 2020!), we don’t necessarily know where it will be….!
 
og en, der hedder: England Coast Path Adventures. (37 medlemmer). Sidstnævnte er oprettet af nedennævnte Stephen Neale.
 
Facebookside
 
Der findes også en officiel Facebookside England Coast Path, der holder dig opdateret, og hvor du kan kommunikere med de myndigheder, der står bag.
 
Blogs værd at besøge
 

Litteratur

 

Om England Coast Path

 
 
Ruth Livingstone was a busy 54-year-old GP, and a committed couch-potato, when she decided to take up long-distance walking. She began hiking the Norfolk Coast Path and loved it so much that, to the shock of her friends and family, she decided to keep going and walk all 5,500 miles of the British Coast.
 
Forfatteren skriver om fire måder at vandre ruten på. Hun selv bruger sine ferier og fortsætter, hvor hun slap. Altså ikke, som jeg har tænkt mig, at gå hele ruten, måske ikke i ét stræk, men så i to.
 
Hun booker sine overnatninger hjemmefra, og går ikke som jeg har tænkt mig, til jeg bliver træt og finder et sted at slå telt op, evt. suppleret med impulsive B&B-overnatninger.
 
Det mest anvendelige afsnit er det om at forstå skiltningen. Hvad må man, når der står Public Footpath, Public Bridleway, Public Byway og Restricted Byway og om at læse Ordnance Survey Explorer-kortet – det uundværlige kort. Men det har jeg allerede downloadet og brugt de to seneste gange, vi har vandret derovre. På Angelsey og i Peak District.
 
I afsnittene om fodtøj, udstyr, vand og mad er hun også et helt andet sted end mig. Afsnittet om sikkerhed, advarslen om de høje klitter og de løsgående kreaturer behøver jeg heller ikke, for jeg har jo vandret i England og Wales flere gange.
 

Jeg har købt og skimmet: The England Coast Path af Stephen Neale

 
For anyone planning a trip to the coast or a UK summer holiday, the new England Coast Path national trail is a hugely exciting prospect. The opening of the path means that anyone will be able to walk and wild camp along the entire 3,000-mile length of the English coast. As well as being a remarkable national achievement in itself, it’s a fantastic opportunity for all walkers, campers, fans of the coast and the outdoors.
 
I de indledende afsnit ridses rutens historie op og forfatteren præsenterer de mange vandrere, der har gået turen og skrevet om det. 
 
Ellers består bogen af 1000 beskrivelser af steder, du kommer forbi. Anbefalinger på overnatningssteder, restauranter, pubs, caféer, gode badestrande og så videre. 
 
Den kan få dig til at glæde dig mere og mere, men ellers en uanvendelig bog, da du selvfølgelig ikke slæber rundt på en bog, der vejer 720 g.
 

Om at vandre langt

 

Jeg har læst: Saltstien af Raynor Winn

 
I løbet af få dage vendes Raynor Winns liv på hovedet. Hendes mand gennem toogtredive år, Moth, er dødelig syg, og de mister deres hjem og levebrød.  
De har intet tilbage, og heller ikke meget tid, og de beslutter impulsivt at vandre den tusind kilometer lange South West Coast Path langs kysten i det sydvestlige England. Alt, hvad de ejer, bærer de i deres rygsække. 
Den gav mig en god fornemmelse af, hvordan landskabet er. Det fik jeg nu også efterfølgende i september 2020, hvor vi var på vandreferie på Anglesey, Wales, hvor vi gik flere ture langs kysten. 
 
Bogen gav mig også mod på at klare mig med meget lidt og med så lave omkostninger, som muligt. At man godt kan snige sig til at slå sit telt op let skjult, hvis bare man kommer op og afsted om morgenen.
 

Jeg har læst: Jeg lever af Gitte Holtze

 
Gitte Holtze gik Pacific Crest Trail, en tur gennem et omskiftende og nådesløst klima på 4.265 kilometer med start i Mexico og mål i Canada. Hun ville bearbejde sin sorg over sin afdøde far, genfinde sin identitet og frigøre sig selv fra et nedbrydende forhold.
 
Hun beretter hudløst ærligt om sine tanker og man fornemmer tydeligt, hvilken menneskelig udvikling udfordringerne giver hende. 
 
Den er meget inspirerende og har givet mig mod på at komme afsted. Ikke i USA, men i en mere kendt kultur og natur.
 

Jeg har læst: Gå langt af Gitte Holtze

 
GÅ LANGT! er Gitte Holtzes guide til de mange danskere, der har taget tidens store vandretrend til sig. Bogen henvender sig til vandrere – nybegyndere såvel som mere erfarne – der har lyst til at gå langt og mellemlangt. Det kan være alt fra Pacific Crest Trial og Caminoen til Hærvejen og rundt om Bornholm.
 
En udmærket grundbog, som både forholder sig til fysik og psyke ift. at gå langt, men selvfølgelig også har gode bud på grej og udstyr, og hvad der i øvrigt skal til for at gå langt. 
 
I den sidste del af bogen gennemgår Gitte de fleste kendte lange distancer.
 

Da han nåede en stor skillevej i 2021, gjorde Patrick Davies det eneste, han kunne komme i tanke om – han tog afsted alene med et par vandrestøvler og et telt for at gå hele Storbritannien i håbet om at finde flugt og svar.

For mange så Patrick ud til at have det hele – en kærlig familie, en misundelsesværdig karriere, der bragte ham rundt i verden, en givende fremtid, der var klart kortlagt. Så ændrede alt sig brat. Han mistede sit job og familien blev ramt hans fars demensdiagnose og landet var ved at splitte sig selv efter Brexit.

Ved at dele sin 1400 kilometer lange rejse fra Englands sydligste punkt til den nordlige spids af Skotland, udforsker Patrick spørgsmål om identitet og tilhørsforhold, forventningsfuld sorg og betydningen af hjemmet på baggrund af en verden, der er vendt på hovedet.

Where Skylarks Sing er en inspirerende historie om udholdenhed og den helbredende kraft ved at gå, fortalt gennem de smukke og varierede landskaber i Storbritannien.

 
Shirley MacLaine (f. 1934) fortæller om sin 800 km lange pilgrimsfærd til Santiago de Compostela i det nordlige Spanien, om en spirituel rejse gennem tidligere liv helt tilbage til menneskets oprindelse.
 
Derudover vil jeg se, hvad jeg kan få fat i af følgende forfattere, der på hver deres måde har gået England rundt langs kysten:
 

3 Kommentarer on “Step 2: Reseach

  1. Tak, det håber jeg. Lige nu slås jeg med betændelse i slimsækken i hælen. Det til trods har jeg lige gået 100 km ad Hærvejen ++ over 5 dage fra Viborg til Nørre Snede sammen med et par veninder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *