Turen starter ved Øster Skerninge Kirke og er opmålt til 13,3 km.
Gruppen har booket det nye shelter, menighedsrådet har ladet bygge i en tilstødende æblelund.
Link til GPX-filen til ruten plus billeder af shelteret til sidst i artiklen.
Vi starter med at tage et kik ind i kirken, som er usædvanlig ved at være den eneste kirke i Danmark, som indvendig er kalket blå og med en trefløjet altertavle fra 2003, malet af Tórbjørn Olsen (f. 1956)). Faktisk er der fire selvstændige motiver malet i en karakteristisk kolorisme, som går op i en højere enhed med det blå rum.
Vi går østpå op ad Åkildevej/Søgårdsvej, og efter 1 km drejer vi til venstre, nærmest gennem et hul i hækken. Vi kommer nu ned til et stort åbent rekreativt område, der strækker sig langs Ollerup Sø og hele vejen nord for parcelhusområdet.
Vi krydser vandløbet og kommer ud på Søvænget, drejer til vestre op ad Enghavevej og til højre ad Øster Skerningevej. Her drejer vi til højre ved Brugsen og går ad Højskolevej op til Den frie Lærerskole. Her fortsætter vi over parkeringspladsen og ind mellem bygningerne, før vi går ud på Svendborgvej.
Vi krydser Svendborgvej og går øst rundt om Ollerup Ældrecenter. Herefter går det nedad mod Åmosen.
Her græsser en flok køer, så der flere led, vi skal igennem. Selvom det er temmelig vådt, bliver det sjældenet mere vådt, end at Åmosen kan forceres.
Efter Åmosen kommer vi til Madammens Skov.
Her krydser vi Syltemade Å.
Efter at Madammens Skov kommer vi op til Nielstrupvej, hvor vi drejer til højre og følger vejen ca. 600 m. Ved det hvide hus drejer vi til venstre .
Skovvejen er sædvanligvis temmelig opkørt og i dag så også mudret.
Efter godt 5 km hører skovvejen ligesom op, men her følger man blot skoven i kanten af market, og får igen fodfæste på en skovvej.
Efter ca. 5,75 km kommer Øhavsstien ind fra højre. Herefter følger vi Øhavsstien – med et par afvigelser – næsten resten af vejen.
Vi kommer nu ud skoven Løvehave og fortsætter ad Alpevej små 100 m. Her forlader vi Øhavsstien for at gå op til møllen (ved pilen)
Møllen er indrettet som Naturrum.
Naturrum er steder i naturen, hvor man kan være aktiv i det fri, hente ny viden eller blot finde ro og fordybelse og få frisk luft til egne tanker. Du kan besøge et Naturrum – eller skabe dit eget. Naturrummet er udviklet og støttet af Friluftsrådet.
Egebjerg Mølle er foreløbig det eneste Naturrum på Fyn.
Her nyder vi vores frokost. Der er toilet og en kogekedel til fri afbenyttelse. Giv jer god tid til at studere plancherne og selvfølgelig til at gå helt op i glaskuplen, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt over Øhavet.
Vi forlader møllen og går 10 skridt tilbage mod vejen. Her drejer vi til venstre og følger stien ned ad bakken og rundt til venstre langs en nøddelund. Stien fortsætter til højre op mod vejen, Tørvelong.
Her drejer vi til venstre og er for en kort strækning tilbage på Øhavsstien.
Vi foretrækker at fortsætte til højre ad Tørvelong i stedet for at gå ned i dalen og op igen.
Efter godt 8 km kommer vi til kaffepletten. Den er nem at overse, for der er ingen skiltning, og den kan ikke ses fra stien. Tager I turen neden om dalen, misser I den ikke, men ellers er den, hvor der er en lille “hale” på den røde streg.
Her er det fineste madpakkehus og en betagende udsigt over Egebjerg Bakker og ud over Øhavet. Ofte også en fotogen ko.
Vi skal videre og kommer efter næsten 9 km til et stort åbent område. (Det lysegrønne område med søen). Hvis ikke køerne er oppe ved kaffepletten, så er de her.
Når man er stedkendt, så ved man, at turen ned gennem hulvejen er en større oplevelse, end at følge Øhavsstien sydpå og derefter markvejen vestpå. Vi møder Øhavsstien igen på Stågerupvej.
Her kommer jeg ud fra hulvejen og ud på Stågerupvej. Foto: Heidi Due Vogn.
Vi følger herefter Kohavevej og drejer til højre sammen med Øhavsstien.
Her drejer vi som sagt til højre og fortsætter nu sydpå gennem Kohave.
Her passerer vi et helt umotiveret placeret das.
Videre gennem Kohave.
Skoven munder ud i Knarrebjergvej, som vi følger den næste kilometer, krydser Svendborgvej og følger cykelstien, indtil vi må til venstre for at komme tilbage til Øster Skerninge Kirke.
Dagens track.