Ringe-Espe Stien

Tirsdag d. 5. januar gik turen nordpå for at gennemføre Ringe-Espe Stien. Stien blev indviet d. 1. juli 2020.

Vi havde valgt at parkere i den sydlige ende på parkeringspladsen ved hundeskoven (indtast Assensvej 81, Ringe). Herfra krydsede vi Assensvej og fandt hurtigt markeringen af stien, som er en orange pil eller en orange rund signatur, hvis du bare skal fortsætte lige ud. Se kort over vores tur nederst i opslaget.

Vi havde valgt at starte med den lange forholdsvis lige strækning, der følger den nedlagte banestrækning mellem Korinth og Ringe. Stien er asfaltbelagt og velegnet som cykelsti, men der er en bred græsrabat, så man kan veksle mellem at gå på asfalt eller græs. OBS på cyklister bagfra.

Efter godt 5 km passerer man en parkeringsplads, hvor der er et bænkesæt passende til første pause.

Ca. 400 meter derefter forlader stien banestrækningen og går gennem et villakvarter og et grønt område. Vil man kun holde én pause på turen er her et oplagt sted med et overdækket samlingssted i centrum af en fin anlagt vikingelegeplads.

Derefter går stien et kort stykke langs Ringe sø, før den igen går vest på gennem Ringe Skov, den nyanlagte skov ved Boltinge og til sidst gennem Findinge Skove. Et dejligt afvekslende stykke, hvor man også kommer tæt på Sallinge Å. 

Andet pausested finder man i Ringe Skov efter at have passeret golfbanen. Der er et bænkesæt og en stak træstammer. Herfra er der ca. 6 km tilbage af ruten. 

Se ruten og opslag om indvielsen på Naturstyrelsens hjemmeside.

GPX-fil

Når du har gået turen, så kom endelig tilbage og smid en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *