Sørup – Kirkeby Sand

Vi parkerer, hvor Øhavsstien krydser Løvehavevej (indtast Løvehavevej 150). Der er plads til 3 biler – muligvis flere langs grusvejen.

Planen er at gå denne tur på ca. 14 km. (Mit track kom op på 15,24 km. Se nederst i opslaget).

 
Link til GPX-filen.

Efter vi har parkeret, går vi sydpå ned ad Løvehavevej. Efter 1 km drejer vi til venstre ad en markvej. Efter 150 m drejer vi fra og følger hegnet off path langs en bæk. 

Efter 100 m er bækken lagt i et rør under jorden. Her er det muligt at krydse bækken ned gennem krattet. Billedet er taget på den anden side af bækken, hvor den kommer ud af røret.

Vi fortsætter langs hegnet og kommer nu ind på et område, hvor der nyligt er fældet træer. Her kan man gå direkte stejlt op til toppen, eller gå lidt til venstre og følge køresporet op. Billedet er taget fra toppen af bakken, hvor man tydeligt kan se køresporet til højre og stien til venstre.

Vi fortsætter op til Fåborgvej. Her drejer vi til venstre og går de ca. 300 m ad cykelstien, før vi kan dreje til venstre ad Sørup Kirkevej.

 
Efter ca. 350 m drejer vi til venstre ad Tordengårdsvej op mod golfbanen.
 

Vi krydser togskinnerne (Odense-Svendborg) og kommer nu ind på Svendborg Golfklubs arealer.

 

Vi passerer flere private ejendomme, men efter denne, kommer vi ind i skoven.

 
Efter ca. 500 m drejer vi til venstre 
 

og igen efter små 200 m deler skovvejen sig ved denne sten. Her går vi til højre.

Efter ca. 400 m kommer vi ud på en større skovvej med skiltning om hastighedsbegrænsning. Her drejer vi til venstre og kommer snart til at gå langs med jernbanesporene.

De er grundigt hegnet inde, og der er opsat advarselsskilte.

Vi fortsætter nordpå op mod Kirkeby Sand. Her drejer vejen, for foran os er der en kæmpe jordvold, hvor vejen tidligere har fortsat ligeud.

Bag jordvolden kan man kigge ned i NCC’s kæmpe grusgrav, kaldet Sellebjerg Grusgrav. Svendborg Museums arkæologer har her fundet interessante flintgenstande fra den ældre stenalder. Læs mere..

Vi fortsætter rundt om grusgraven, en smuk skovtur, indtil vi når ud på Vængevej.

Her må vi ca. 600 m ned ad asfaltvejen, før vi kan dreje til venstre ad Trollekrogsvej.

Ca. 300 nede ad Trollekrogvej passerer vi igen jernbanesporet mellem Odense og Svendborg.

Vi fortsætter endnu 500 m, før vi drejer til højre ind i skoven. I hele det område, vi nu skal igennem krydses vores sti adskillige gange af mountainbikespor, kaldet Skovhuggeren.

Efter godt 1 km gennem skoven kommer vi til Skovhuggerens “klubhus”; et fint hus med bænkesæt og Bekkasinovn og en væk med billeder fra anlæggelse af sporene, stævner og meget andet.

Der er et fint bænkesæt udenfor, som gerne må benyttes plus et afsidesliggende das.

Vi fortsætter og når nu ud på Alpevej. Herfra er der små 400 m op til Egebjerg Mølle, som bestemt er et besøg værd, hvis ikke man har været der før.

Det har vi, så vi drejer rundt og går tilbage ind i skoven og følger dermed Øhavsstien. Hvor Øhavsstien drejer sydpå fortsætter vi østpå, indtil vi når Løvehavevej. 

Her har vi parkeret blot 600 m længere sydpå (se kortet), men vi skal ikke tilbage til bilerne endnu. Vi skal lige en runde ind i Løvehaveskoven, så vi går ca. 150 m nordpå, hvor vi drejer til højre ind i skoven.

Som I kan se på kortet, er det også muligt at springe turen omkring søen over.

 

Billede fra det første stykke i skoven. 

Efter 5-600 m drejer vi til venstre og igen efter 200 m til højre ad en godt opkørt og mudret skovvej. (Billedet til venstre). 

 

Efter mindre end 200 m på den mudrede vej, drejer vi til højre og efter godt 300 m åbenbarer dette smukke syn sig.

 

På dette tidspunkt af året, hvor der ikke er blade på træerne, kan søen nydes hele vejen rundt.

 
Vi følger et stendige, hvor vi på den anden side kan se ind over golfbanerne.
 
Denne skovvej munder ud i en anden, hvor der står to store stensøjler, der på et tidspunkt har dannet indgang til skoven. Efter 200 m kommer vi ud af skoven, drejer til højre og følger markvejen ned til Løvehavevej, hvor vores biler er parkeret.
 
 
Når du har gået turen, så kom endelig tilbage og smid en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *