Troense – Nørreskoven Havn

Turen går fra Troense og østpå til Nørreskoven Havn.

Temperaturen er ca. 12 grader og vinden ca. 4 m/sk. fra nord.

Efter 1½ km passerer vi Valdemars Slot, hvor det første, vi ser, er den smukke tepavillon.

Vi fortsætter rundt om Helges anløbsbro og kan nu se selve slottet og de to porthuse.

Slottet har været igennem en turbulent periode efter godsejer Niels Krabbe Iuel-Brockdorff døde, og de to døtre Caroline Fleming og Louise Albinus skulle drive det videre. Der opstod stridigheder mellem de to søstre, da de ikke kunne blive enige om at godkende regnskabet for selskabet, som ejer Valdemars Slot.

Slægten har ejet Valdemars Slot i 344 år, og det ejerskab fortsætter fremover, idet Louise Albinus har købt og overtog slottet d. 15. maj 2022.

På land løber der en sti langs med vandet gennem Nørreskoven. Her foran os passerer vi “Lyse Plet”. Hertil er der fra Troense nøjagtig 5 km i kajak. Vi forsætter 1½ km længere til Nørreskoven Havn.

Nørreskoven Havn er ikke en egentlig havn, men det kaldes det område for enden af Tørvemosevej, hvor der ude i vandet ligger en mindre samling både. Vi går i land lidt efter havnen og nyder vores medbragte mad på en solbeskinnet plet.

Tilbage i Troense.

Dagens track. Troense – Nørreskoven Havn og retur er nøjagtig 11 km. Jeg har blot roet lidt rundt i Troense Havn inden afgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *