Baybachklamm

Hunsrück

Baybachklamm er den anden af vores 9 vandreture i Hunsrück. Den er annonceret til at være på 10,5 km.

Varighed: 4:00 timer | Opstigning: 413 hm | Nedstigning: 413 m | Det højeste punkt: 354 m | Dybeste punkt: 189 m.

Find alle 9 ture ved at søge på Hunsrück.

95 eventyrpoint – natur, eventyr, stille og afstressende

Stejle op- og nedstigninger, barske, mægtige klippeformationer og betagende indsigt i tilsyneladende uberørt natur i det vilde og romantiske Baybachtal. At krydse Baybachklamm, skåret dybt ind i Hunsrück-skiferen, er en særlig naturoplevelse. Nogle steder er sikkerhedstove med til at mestre vejen. Baybachklamm-stien er blevet bedømt til 95 eventyrpoint af det tyske vandreinstitut.

Treumschleifen

Der er lavet over hundrede ture i området. Alle ture er beskrevet med længde, sværhedsgrad, tid det tager at gå turen, hvor mange højdemeter, hvor der er restaurant, café etc., og hvor man kan parkere. Alle ture har desuden fået stjerner af det tyske vandreinstitut og er tildelt forskellige prædikater. Der er en samlet oversigt, men også individuelle foldere med alle ture.

Derudover findes de i en app, hvor man kan finde yderligere information plus downloade GPX-filen.

GPX-fil kan downloades fra saar-hunsrueck-steig.de.

Intro

Så snart du har stien under fødderne, begynder nedstigningen i Buchbachtal. Svære passager sikres med reb. Så går det op igen i Stockschlagwald. Efter at have forladt skoven breder et imponerende Hunsrück-panorama sig ud. Stien fører til Steffenshof, en lille landsby med mindre end 20 indbyggere og et kapel. Det er igen nedad, denne gang ind i Prinzbachtal, hvor man senere når frem til “Klöckners Kaul”, en gammel tunnel i skiferen, som er lukket med stålstivere, midt i skoven. Der er en tidligere Köhlerplatz i nærheden. Under vandringen kommer du forbi flere tunnelindgange.

Det fortsætter ned ad bakke, denne gang ind i Baybachtal. Stien langs åen er en blanding af eventyr og vandresjov. Halvvejs gennem vandrestien er der Schmausemühle (en restaurant) direkte ved Baybach, som indbyder til en pause. Lidt senere, midt i skoven, et forladt hus lige ved vandløbet: Heyweiler Bauernmühle.

Opstigningen til Hunsrück-plateauet afventer. Udsigten strækker sig fra en klippebakke ind i den dybt afskårne Baybach-dal. Ikke langt fra Heyweiler, når sigtbarheden er god, kan du få et glimt af Waldeck Castle. Kort før slutningen af ​​turen, en førsteklasses udsigt fra en høj højde fra klippen “Barreterlay”. Fra et lille, overdækket tilflugtssted, lige på kanten af ​​skråningen, den sidste udsigt over Baybach-dalen. Kilde:
saar-hunsrueck-steig.de.

Vi kører til parkeringspladsen lige nord for Hayweiler og starter dagens vandring der. Vi er forberedte på, at ruten er temmelig kuperet, da vi skal over Steffenshof, ned i dalen Baybachtal og op igen over Abzweig Heyweiler.

I Steffenshof passerer vi et busstoppested.

Her er redskaber til at skrabe og børste mudder af støvlerne, inden man stiger på bussen.

Forhindringer på vejen.

Et perfekt sted til formiddagspausen.

Flere steder hjælper et ståltov os over klipperne.

Det er helt eventyrligt at følge stien gennem den grønne dal. Det har nyligt regnet, så det virker som en fugtig jungle.

Baybachklamm er annonceret til at være på 10,5 km.

Vores tur blev tracket til 13,47 km, dels fordi vi har kigget os omkring, og dels fordi mit Garmin Fenix 5S pro er gavmild med kilometerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *