Heimat

Hunsrück

Heimat er den tredje af vores 9 vandreture i Hunsrück. Den er annonceret til at være på 10,6 km.

Varighed: 3:30 timer | Opstigning: 389 hm | Nedstigning: 389 m | Det højeste punkt: 538 m | Dybeste punkt: 279 m.

Find alle 9 ture ved at søge på Hunsrück.

83 eventyrpoint – natur, eventyr og kultur

En begivenhedsrig vandresti, der åbner det dejlige Simmerbachtal og er forbundet i midten med Soonwaldsteig. Udtryksfulde klippeformationer og uforglemmelige udsigter i det fjerne bestemmer karakteren af ​​stien på Soonwald-ryggen.

Højdepunkter: Koppenstein-udsigtstårnet, HEIMAT-optagelsesstedet Gehlweiler, Gemünden med sit slot og den vidunderlige stejle passage fra Koppenstein ned i Simmerbachtal. Jf. saar-hunsrueck-steig.de.

Heimat-stien er blevet bedømt til 83 eventyrpoint af det tyske vandreinstitut.

Traumschleifen

Der er lavet over hundrede ture i området. Alle ture er beskrevet med længde, sværhedsgrad, tid det tager at gå turen, hvor mange højdemeter, hvor der er restaurant, café etc., og hvor man kan parkere. Alle ture har desuden fået stjerner af det tyske vandreinstitut og er tildelt forskellige prædikater. Der er en samlet oversigt, men også individuelle foldere med alle ture.

Derudover findes de i en app, hvor man kan finde yderligere information plus downloade GPX-filen.

GPX-fil kan downloades fra saar-hunsrueck-steig.de.

TV-serien Heimat er årsagen til, at vi har valgt at holde ferie i dette område, som også beskrives som et af Tysklands bedste vandreområder.

Heimat er et af de mest overbevisende og meget roste dramaer i tv-historien. Denne episke fortælling om en familie og deres liv på landet i en lille tysk landsby fortælles på baggrund af et lands turbulente historie fra 1919 til 1982. Anden Verdenskrig og de årtier, der fulgte, fortsætter livet i landsbyen, og de værdier og forhåbninger, som folket i dens hjerte har, bringes vidunderligt til live i denne gribende saga om en almindelig familie, der lever gennem ekstraordinære tider.

Intro

De første kilometer af turen går permanent opad, men uden den store indsats. Uden at bemærke det, klatrer vi imponerende 300 meter i højden til turens første store højdepunkt: Koppenstein-ruinerne. Det indre af det 16 meter høje tårn kan bestiges ved hjælp af ståltrapper. Når du først er på toppen, kan du nyde en storslået 360 graders panoramaudsigt over Hunsrück-plateauet til Idarkopf og Donnersberg. 

Den efterfølgende nedstigning ned i det romantiske Simmerbachtal fører gennem midten af ​​et hav af klipper og giver oplevelser af næsten alpin karakter. En engsti fører til Gehlweiler, hvor Edgar Reitz optog “Heimat” i 2012. Landsbyen blev sat tilbage i tiden til omkring 1840 med kunstfærdige kulisser. Fototavler foran flere huse i Gehlweiler viser filmsættet under optagelserne. Kilde: saar-hunsrueck-steig.de.

Vi kører til parkeringspladsen ved brandstationen i Gemünden. Her starter Traumschleife Heimat.

Vi skal ikke langt, før vi er ude af byen og ruten fører os ind i skoven. Det første stykke følger en særlig Waldlehrpfad – en skovnatursti.

Se den dertilhørende folder.

Det skorter ikke på informationstavler.

Koppelstein

Der er mange vandreruter i området.

Vi er nu nået toppen og kravler op af ståltrappen for at nyde udsigten.

Trappen op til tårnet.

Ruten går op forbi Koppelstein-tårnet.

Udsigten fra Koppelstein-tårnet.
Jeg er glad for, at vi ikke er på cykel.

Vi nærmer os nu Gehlweiler, landsbyen,hvor Heimat er optaget.

Stien ind mod Gehlweiler.

Heimat i Gehlweiler

Gehlweiler fungerede i fem år som kulisse for filmskaberen Edgar Reitz’ optagelser af filmen og TV-serien “Heimat”.

Gehlweilers centrum skulle forandres fuldstændigt. ”Vi vil have en landsby helt i stil med det 19. århundrede,” meddelte Reitz. Fordi indsatsen, både tidsmæssigt og i forhold til handlingerne, er enorm og ikke uden negative effekter for befolkningen, præsenterede Reitz sit projekt i detaljer og bad om en borgerafstemning.

Reitz var i stand til at overbevise de fleste skeptikere med sin egen overtalelsesevne, og der var et overvældende flertal for, at filmen blev optaget i deres landsby. 

Centrum for landsbyhandlingen var den gamle Simon-smedje. Der blev bygget flere bygninger bl.a. gårde, skolen, en kro, kirken, kirkegården og bagsiderne omkring. Den moderne vejbelægning er med 30-50 cm’s materiale omdannet til en tidstypisk ler- og asfalteret vej.

På hver hus er der et billede af, hvordan huset var blevet 1900-talskulisse i forbindelse med optagelser af “Heimat”.

Det samme hus omdannet til filmkulisse.

Det samme hus omdannet til filmkulisse.

Vi forlader Gehlweiler og går igennem den smukkeste natur tilbage mod Gemünden.

Den sidste del af ruten føres vi ad en geo-pædagogisk sti med skilte, der forklarer områdets særlige geologi.

Udsigt over Gemünden.
Tilbage i Gemünden
Og vi kommer lige forbi et konditori.

Heimat er annonceret til at være på 10,6 km.

Vores tur blev tracket til 12,49 km, dels fordi vi har kigget os omkring, og dels fordi mit Garmin Fenix 5S pro er gavmild med kilometerne.

Skriv endelig, hvis du har spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *