Egeskov – Kværndrup

Mægtig fin tur gennem tre ukendte skove: Fjællerup Skov, Rugbjerg Skov og Sønderhave. Vi parkerer på Egeskov Slots parkeringsplads, men da vi returnerer, læser vi på et skilt, at det koster 80 kr i åbningstiden. Her skal man så nok omlægge ruten og finde et andet sted at parkere. Hvis vingerne drejer rundt på Egeskov Mølle, kunne man jo passende parkere der og kombinere det med et besøg på møllen.

Vi starter fra parkeringspladsen og går bagom administrations- og personalebygningerne og gennem gartneriet, men på udenfor indhegningen.

Sådan ser dagens tur ud, som fører os gennem de tre nævnte skove.

Link til GPX-fil

Som det fremgår af kortet, slår vi et sving sydpå for at udforske skoven. Her kan I vælge at fortsætte ligeud og skære en god kilometer af.

Efter godt 3,5 km gennem Fjællerup Skov drejer vi til højre.

Her følger vi markvejen østpå ca. 700 m, drejer sydpå og fortsætter langs Frueskov. Vejen her hedder Egeskov Gade.

Efter en lang øde strækning kommer vi til “Iskælderhus”. Lige efter huset går der en markvej til venstre. Den er ikke på kortet, men fører os rundt om Iskælderbakke (81 m).

Markvejen forbinder Egeskov Gade med Egeskovvej, men er blokeret af en bom.

Vi fortsætter forbi de 3-4 huse og når efter 1 km ad sidevejen ud til den egentlige Egeskovvej. Her drejer vi til højre, og efter små 500 m drejer vi til venstre ind i Rugbjerg Skov.

Der er iflg. kortet kun en sti gennem skoven. Vi følger hele stien rundt. I den sydlige ende kan der skæres ½ km af ruten. Her kommer man ud til en sø og kan foran os se de kornsiloer, vi skal over til.

Vi passerer gennem Rugbjerg Gods (tilhører Egeskov Slot), og kommer ud på Bøjdenvejen.

Den krydser vi og kan nu følge cykelstien godt 600 m frem til Fjernvarmeværket. Her går vi til højre ad nedkørslen til markedspladsen og fortsætter, så langt vi kan komme ad den asfalterede vej.

Lige efter, vi har krydset Hågerup Å og har en aflåst gitterport ind til vandværket foran os, trækker vi til venstre og finder en sti, der går skråt over marken over mod jernbanen. (Stien er ikke på kortet).

Vi følger stien, som nogle steder er godt smattet. Den er i dag så oversvømmet, at vi må hoppe over dyrehegnet og tage en alternativ rute parallelt med.

Det er muligt i stedet at følge den røde rute ind gennem Kværndrup og komme gennem en tunnel ud på den vestlige side af banen.

Her løber der en sti sydpå langs med banen. Vi følger dog den blå rute, hvor det ved skovkanten var muligt igen at komme på den rigtige side af dyrehegnet.

Begge stier mødes ved dette bindingsværkshus, og her skrår vi over pladsen foran og fortsætter til venstre ind i skoven.

Her ligger der heldigvis en lang række træstammer perfekt til dagens frokost.

Vi fortsætter sydpå, så langt vi kan komme, drejer til højre nordpå igen og forlader til sidst skoven, Sønderhave i det vestligste hjørne.

Her kommer vi ud til Bukgårdsvej, hvor vi kan se Bukgård til venstre.

Vi drejer til højre og følger asfaltvejen og alléen over Hågerup Å op til landevejen.

Vi drejer til venstre, og efter 300 m ad cykelstien krydser vi Bøjdenvejen og er tilbage på parkeringspladsen ved Egeskov Slot.

Her er den trackede tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *