Hærvejen
Vi er tre veninder i alderen fra 54 til 64, der har brugt 5 dage på at gå fra Viborg til Nørre Snede.
Beskrivelsen af vores tur på Hærvejen er delt op i 5 opslag. Der er i hvert opslag link til de tidligere først i opslaget og til det næste nederst i opslaget.
Se i øvrigt den officielle side om Hærvejen
Link til etape 1: Fra Viborg til Skelhøje
Link til etape 2: Fra Skelhøje til Christianshøj
5. etape
Femte etape går fra Hampen Sø til Nørre Snede, en etape på 11,91 km.
Vi går langs Hampen Sø, gennem Palsgård Skov og forbi Skovmuseet, hvor vi kort efter når tilbage på Hærvejen. Vi følger derefter hærvejsstien, indtil vi når Nørre Snede. Her er der skilte, der viser ind til byen.
På kortet er vores track indtegnet med en rød streg. I kan se Hærvejen (HV) som den gule markering.
Link til GPX-tracket nederst i opslaget.
Hampen Sø
Der er en helt særlig stemning denne morgen, hvor vi nyder vores morgenmad med udsigt over søen.
Som det kan ses af kortet, er der etableret en sti hele vejen rundt om Hampen Sø. Der er placeret bænke på veludvalgte steder, hvor der er fin udsigt over søen.
Palsgård Skov
Nogle gange kan der være markeret en sti på kortet, som ikke rigtigt er der længere i virkeligheden. De godt 600 m ad stien til venstre på kortet så ud som på billedet. Her vil jeg anbefale, at man i stedet søger ud til Hampenbjergvej ad den etablerede rute (den lilla markering) og følger vejen sydpå.
Der er ualmindelig stille – bortset fra fuglesang – i skoven.
Lige overfor, hvor vi kommer ud af stien fra venstre, ligger et hus og en indhegnet have. Det er en del af Skovmuseet, som vi kommer til senere.
Her fortælles historien om, hvordan man arbejdede og levede i skoven i Midtjylland, og hvordan hedeområdet udvikledes til frodige skovplantager.
Her kan man se, hvordan de små træer opformeredes.
Vester Palsgaard Skovmuseum ligger i en gammel skovridergård fra 1804 i idylliske omgivelser midt i skoven – og et stenkast fra Hærvejen. Her kan du bevæge dig gennem de hyggelige stuer og forestille dig, hvordan skovrideren boede og levede – eller du kan få historien om, hvordan området gik fra hede til skov, eller lære mere om nogle af de arkæologiske oldtidsfund, som er gjort i lokalområdet. Læs mere ..
Der er etableret et meget fint spisehus, som er tilgængeligt uden at løse billet til museet. OBS på, at museet har begrænsede åbningstider, og at der ikke er en tilgængelig, udendørs vandhane.
Så er vi tilbage på Hærvejen, og det går bare derudaf.
Lige inden vi forlader Hærvejen for at gå ind til Nørre Snede, kommer vi til en hyggelig shelterplads, passende til dagens frokost.
Nørre Snede
Så er vi i mål. Vi har gået nøjagtig 100 km, da vi når Nørre Snede Kafferisteri, hvor vi får en tiltrængt iskaffe.