Den skæve Bane – Hampen Sø

Hærvejen

Hærvejen

Vi er tre veninder i alderen fra 54 til 64, der har brugt 5 dage på at gå fra Viborg til Nørre Snede.

Beskrivelsen af vores tur på Hærvejen er delt op i 5 opslag. Der er i hvert opslag link til de tidligere først i opslaget og til det næste nederst i opslaget.

Se i øvrigt den officielle side om Hærvejen

Link til etape 1: Fra Viborg til Skelhøje

Link til etape 2: Fra Skelhøje til Christianshøj

Link til etape 3: Fra Christianshøj til Den skæve Bane

4. etape

Fjerde etape går fra Den skæve Bane til Hampen Sø, en etape på 23,55 km.

Vi følger på denne etape den markerede hærvejssti frem til et par kilometer før Vrads, hvor vi beslutter at gå direkte gennem Vrads forbi Købmanden. Vi er tørstige og vil gerne gøre indkøb.

Efter Vrads følger vi den markerede hærvejssti 6-700 m, før vi drejer af vestpå for at gå til Hampen Sø. Vi trænger til et søbad og ved, at der er fri teltning i skovene omkrig søen.

På kortet er vores track indtegnet med en rød streg. I kan se, at hærvejsstien (HV) går udenom Vrads og fortsætter sydpå, efter vi er drejet af vestpå mod Hampen Sø.

Link til GPX-tracket nederst i opslaget.

Den skæve Bane

Vi er raskt afsted på etape 4. Efter ca. 700 meter ad Den skæve Bane, går hærvejsstien af til højre og fortsætter østpå, så vi skal under banen.

Sepstrup

Vi følger Bødskovsgårdsvej og pludselig åbenbarer denne veltrimmede park sig. Vi stopper op og er på en og samme tid imponerede, men også undrende. Hvem finder tid til al den pertentlighed? Snakken går, og det mest sigende udtryk i denne sammenhæng er nyt for mine veninder: Anal retentive. Så har de lært det udtryk.

Vi fortsætter gennem Sepstrup Krat

På et tidspunkt går vi ad en lang lige græsklædt markvej med skov på den ene side og kartoffelmarker på den anden. Nu trænger vi til kaffe, så vi holder pause midt på stien.

På kortet kan I se lidt zigzag, hvor vi holdt pause på den lange lige markvej, og I kan se, at hærvejsstien er omlagt ift., hvor den tidligere har gået (den gule markering med HV).

Længere fremme passerer vi Nottingham og Sherwoodskoven – et stort område med festplads, fællestelt, sauna og andre aktivitetstiltag.

Vi lister rundt på den tomme plads og finder en vandhane, så vi kan få fyldt vores vanddunke.

Videre sydpå, og ikke langt derfra kommer vi til Møllegårdens Herberg, hvor der igen er et fint depot.

Vi kommer herefter igennem landsbyen Sepstrup, der har flere spændende tilbud som adventuregolf og fodboldgolf.

Vi springer over og fortsætter sydpå.

Vi skal ikke langt ud af vejen fra Sepstrup, før vi lander ved endnu et depot. Et uatoriseret et af slagsen, men der er kolde colaer og flere forskellige bars.

Skærbæk Plantage

Herefter går det raskt gennem Skærbæk Plantage.

Midt i det hele, og solen bager, må vi finde skygge og have vores frokost – og middagslur.

Vi fortsætter, men beslutter at forlade hærvejsstien og gå direkte gennem Vrads og forbi købmanden. Vi trænger til en is og vil gerne gøre indkøb til en hyggelig aften.

Vrads ligger som knudepunkt der midt i Jylland, og købmandsbutikken har stor betydning for området.

Brugsen lukkede i 1988, en ny købmand lukkede i 1991. 12 vradsere blev enige om at at starte en butik på foreningsbasis (selvejende institution), og som sagt så gjort. Motto var: “Det skal være sjovt for alvor”.

Købmandsbutikken åbnede i 1992 og drives nu af 25-30 frivillige, som står for drift af butikken, galleriet på 1. sal, infocenteret og udstillingerne. Der er altid mulighed for en tår kaffe eller te og en snak. Vareudvalget spænder fra slik og is til økologiske fødevarer, nydelsesmidler og gavemuligheder. Jf. vrads.dk.

Vi fik købt is og provianteret. Der er et fint toilet ved kirken overfor.

Torup Sø

Som I kan se af kortet, går Hærvejen (HV) vest om Vrads. Vi gik direkte gennem byen og sydpå, indtil vi igen ramte Hærvejen.

Vi har besluttet at forlade Hærvejen.

Det er svært at finde autoriserede lejrpladser inden for overskuelig rækkevidde, og vi er fristet af et søbad, som vi kan få i Hampen Sø.

Først passerer vi dog Torup Sø, hvor man muligvis kan bade, men vi fortsætter vestpå mod Hampen Sø.

Udsigt til Torup Sø

Pause ved Torup Sø.

Hampen Sø

Efter Torup Sø er der to stier til Hampen Sø. Først en bred lige vej, og derefter en smal og noget mere varieret sti mellem granerne. Se kortet ovenfor.

Vi finder teltpladsen syd for søen, men den er meget lille og ikke særlig hyggelig, så vi fortsætter og finder det skønneste spot med udsigt over søen.

Her lykkes det os at få kilet vores tre små telte ind mellem træerne.

Dagens track

1 Kommentar on “Den skæve Bane – Hampen Sø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *