Kjelst Plantage – Varde

Kyst til kyststien

Beskrivelsen af Kyst-til-kyststien er delt op i 6 opslag. Der er i hvert opslag link de tidligere herunder og til den næste nederst i opslaget.

Link til 1. etape: Fra Blåvandshuk til Kjelst Plantage.

Se i øvrigt den officielle side om stien og folderen.

2. etape

Anden etape går fra Kjelst Plantage til Varde gamle Sommerland, en etape på 20 km.

Obs på, at opmålingen kan variere alt efter, hvilke små afveje man fysisk gør i løbet af turen og de udfald, ens tracker gør undervejs.

Vi nåede Kjelst Plantage i aftes efter næsten 23 km. Der var fint læ på teltpladsen, så tarpen stod endnu, da vi stod op for at indtage vores morgenmad.

Forberedt på en dagsvandring i konstant småregn, iklædte vi os det totale regnvejrsudstyr. Vores støvler er med Goretex, så det holdt fødderne tørre hele dagen. Det fortsatte de dog ikke med .. Det er mig med den gule poncho. Ud over støvlerne, som er Hoka One One Sky Toa, har jeg et par Vaude regntætte gaiters, så vandet ikke løber ned i støvlerne. Mine regnbukser er Montane Minimus, som er så tætte, at jeg ofte bliver klam indefra. Min regnjakke er en Montbell Versalite og ponshoen en Sea to Summit Ultra-Sil Nano Poncho.

Ho bugt Vej

De første ca. 2,5 km følger vi den asfalterede Ho Bugt Vej.

I landsbyen Tarp krydser vi Tarphagevej, mens vi nøje overvåges af en flok køer, der formentlig også er trætte af regn.

Fladt og kedeligt

Herefter følger de mest kedelige kilometer af Kyst-til-kyststien. Og selvfølgelig blev det ikke bedre af, at det regnede, og vi hele tiden skulle navigere udenom store vandpytter.

Der er INTET ud over grusstien og marker. Grusstien drejer nogle få gange for bare igen at fortsætte ligeud lige så langt øjet rækker.

Endelig efter det sidste knæk og endelig med nogle træer i vejkanten dukker en lejrplads med bålhytte op.

Her får vi tørt tøj på og brygget noget kaffe.

Vel, vi må videre og på med det våde regntøj igen.

Vi har ingen billeder fra de 5 km. De er heller ikke særlig mindeværdige.

Nu trænger vi til frokost, og det passer nøjagtigt med et tørt busskur, hvor Oksbølvej munder ud i Nymindegabvej/Vestre Landevej.

Der er nu 6 km til lejrpladsen i Varde.

Varde

Efter ca. 400 m ad Nordre Boulevard møder vi et skilt, der forklarer, at der er to mulige veje videre ad Kyst-til-kyststien. Enten gennem byen (den røde rute) eller langs Varde Å (den blå rute).

Da turen langs åen nok er temmelig våd, vælger vi at dreje til venstre for at gå gennem byen, men må dog igennem et vådområde på ca. 300 m, før vi når en tør villavej.

I Storegade drejer vi til højre og er tilbage på sporet.

Vi når Varde gamle Sommerland, som i dag er omdannet til et rekrealtivt naturområde med legepladser (Kæmpernes Land og Hobitdalen), bålpladser og shelterpladser samt en toiletbygning.

Vi passerer først legeområdet, så toiletbygningen, derefter to sheltere, der ligger ud til en åben plads. Vi fortsætter op ad stien og finder inde til højre en stor bålhytte og der bagved en plads med fem fine sheltere, vand og to bænkesæt.

Her er vi heldige at blive inviteret på portvin og grillmad af et par familier, der har rigeligt med mad, da flere i deres gruppe har meldt fra deres kanotur pga. regn.

Da familierne forlod grillhytten havde de efterladt nogle gode gløder til os, så vi kunne få grillet vores sokker og støvler.

Track af 2. etape

Link til 3. etape: Fra Varde til Abildhede.

Link til min pakkeliste.

Efterlad gerne en kommentar, hvis du har fundet info eller tips, du kunne bruge.

3 Kommentarer on “Kjelst Plantage – Varde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *