Varde – Abildhede

Kyst til kyststien

Beskrivelsen af Kyst-til-kyststien er delt op i 6 opslag. Der er i hvert opslag link de tidligere herunder og til den næste nederst i opslaget.

Link til 1. etape: Fra Blåvandshuk til Kjelst Plantage.

Link til 2. etape: Fra Kjelst Plantage til Varde.

Se i øvrigt den officielle side om stien og folderen.

3. etape

Tredje etape går fra Varde gamle Sommerland til Abildhede, en etape på 23,41 km. Obs på, at opmålingen kan variere alt efter, hvilke små afveje man fysisk gør i løbet af turen og de udfald, ens tracker gør undervejs.

Det regner. Vejrudsigten melder, at det vil stoppe ved 10-tiden, så vi fordriver ventetiden med en kop kaffe og et slag yatzy.

Varde Å

Varde gamle Sommerland ligger på den nordvestlige side af åen, så vi skal tilbage til broen for at fortsætte ad Kyst-til-kyststien, som løber på den sydøstlige side.

Åen er tydligvis godt fyldt med vand efter flere dages regn. Engen er også godt sumpet, men det er muligt at følge stien.

Vi bliver venligt advaret om, at vi nu skal igennem et område med græssende kvæg. Lidt af en overvindelse at komme så tæt på, men de flytter sig lige så stille, så vi kan komme forbi.

Vandet står langt op på marken, og det er ikke muligt at gå udenom. Hele marken er en stor vandmættet sump.

Heldigvis har jeg indkøbt engangs-overtræksstøvler. Lad os se, hvad de holder til.

Vi kom tørskoet over. Af med plasticpose-overtræksstøvlerne. De skulle nødigt få huller. Det kan jo være, at vi får brug for dem igen.

Vi er kommet under Østre Omfartsvej og går nu på den nordlige side af åen. Det ser ud til, at der bliver meget åbent på det næste lange stykke, så vi bliver i en mindre bevoksning, for at nyde vores frokost. Her er læ. Lone gør reklame for John West Salmon Infusion Tuna. Let dåse med låg til genluk, og så smager de rigtig lækkert. (Vi burde få tilsendt nogle dåser for den reklame).

Vi tager igen plasticpose-overtræksstøvlerne på og forcerer et oversvømmet stykke af stien.

Så går det igen friskt derudaf langs med åen. Men kun kort, for så kommer der endnu et sted, hvor vi må have plastikpose-overtræksstøvlene på.

Og så kommer der et stykke med nysgerrige køer, og det betyder, at de har mudret stien godt op. Men mon ikke vi klarer det, uden at skulle have plasticpose-overtræksstøvlerne på igen.

Vi er stadig ved godt mod. Her ved vi ikke, at der kommer to steder mere, hvor vi må have plasticpose-overtræksstøvlerne på.

Her er det så lige, at jeg vrikker om på den fod, jeg brækkede for under et år siden. Lone er hurtig med en kold klud, og jeg må på benene igen. Det sker lige før, vi passerer denne bro.

Karsgårde Sø

6-700 m derefter kommer vi ud til “civilisationen” ved et kraftværk. Her er en vandpost, og ret derefter krydser vi Karsgårde Søvej og går ind på Karsgårde Natursti. En plan, bred, velanlagt sti, der går hele vejen rundt om søen.

For enden af søen kommer vi til en stor åben teltplads med shelter, multtoilet og vandpost.

Som det kan ses på kortet, går Kyst-til-kyststien normalt videre langs den nordlige åbred. Stien er omlagt, da der pt. foregår naturgenopretning af Holme Å.

Som det kan ses på kortet, kommer vi forbi Tambours Have, som ser ud til at være et besøg værd, men vi nøjes med at købe en is og går således oplivede videre.

Hvad vi ikke ved, er, at der herfra er næsten 10 km asfaltvej frem til lejrpladsen ved Abildhede.

10 km asfalt

Som det kan ses på kortet, er den alternative rute lagt ad de mindre veje parallelt med den oprindelige sti – og det er asfaltvej hele vejen frem til Abildhede.

I Abildhede ligger teltpladsen op ad en grusvej/skovvej. Husk at tappe vand ved gården. Der er 5-600 m frem og tilbage fra teltpladsen.

Abildhede teltplads

Her finder vi den skønneste teltplads med udsigt over mark og enge og nysgerrige køer. Der er multtoilet, bænkesæt og bålplads.

Vi var heldige, at her var læ. Ved fra andre, at det kommer an på vindretningen, så der er ikke altid læ.

Track af 3. etape

Link til 4. etape: Fra Abildhede til Hovborg.

Link til min pakkeliste.

Efterlad gerne en kommentar, hvis du har fundet info eller tips, du kunne bruge.

4 Kommentarer on “Varde – Abildhede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *