Østerskov – Spodsbjerg

Turen går fra Østerskovvej til Spodsbjerg og er opmålt til 18,6 km. Link til GPX-fil.

Turen er en del af En fodtur Langeland rundt langs kysten. Det er 1. etape.

Vi har blot valgt at gå den modsat. Vi er 9 deltagere, og der er behov for 4 biler. Turen afsluttes med kaffe og kage på Kædeby Caféen.

4 biler kører til Spodsbjerg. Her efterlades 2 biler, og de andre 2 biler kører med alle deltagere til Østerskovvej, hvor etapen starter.

Efter vandreturen kører vi fra Spodsbjerg til Kædebycaféen, hvor alle passagerer sættes af, mens 1 bil kører med de to chauffører til Østerskovvej for at hente de to biler, der står der. Imens bestilles der kaffe.

Vi parkerer for enden af Østerskovvej. Herfra starter turen nordpå. Det skifter konstant mellem, at vi kan gå på stier og markveje, til at vi er henvist til stranden.

Efter 3,5 km kommer vi til en lille skov, kaldet Eskebjerghave, hvor vi finder Tyndakset Gøgeurt, en smuk lille, lilla orkidé. Herefter passerer vi et lille badehus, der ligger med udsigt over vandet.

Vi fortsætter langs stranden.

Efter 4 km passerer vi dette skur – formentlig et tidligere pumpehus.

Efter 5,6 km står der ca. 100 fra kysten en sten til minde om 1500 russere og franske krigsfanger, som i en flydedok standede ud for Påø Strand den 4. maj 1945.

De russiske fanger blev indkvarteret på en skole i Rudkøbing, og de franske fanger på den nærliggende Skovsgård. De menige i laden og officererne i hovedbygningen. Læs historien her.

Vi fortsætter, og efter godt 6 km er det tid til en pause. For enden af Kågårdsvej er der opsat et par bænkesæt og et lille toilethus. Det blæser fra vest, så vi sætter os i stedet på stranden i læ af buskene.

Toilettet for enden af Kågårdsvej.
Skovsgård er ved at sætte hegn op, så næste gang er vi nok tvunget ud på stranden.

De næste par kilometer er det igen en vekslen mellem at gå i en plovfure, på en sti eller på stranden.

Vi forsøger hele tiden at holde øje med, om der er en sti oppe på land, da det er knapt så anstrengende, som at gå på stranden. En del af gruppen finder vej gennem “Sylten”, et vådområde med høje siv (efter 8 km), men kommer til en afvandingskanal, som er både for dyb og for bred til, at den kan passeres. De må en halv kilometer tilbage.

Vi fortsætter og efter 8,5 km kommer vi til Kildemosevej. Her er også et fint lille toilethus.

Igen vekslen mellem stier, plovfuger

og strand.

Efter ca. 11,4 km kommer vi til udløbet fra en bæk, som ikke umiddelbart kan passeres. Her må vi lidt op på land, hvor en bro fører os over bækken.

Ca. 300 meter efter bækken ligger der en spejderhytte tilbagetrukket fra stranden. Der er fine bænkesæt; passende til dagens frokostpause.

Efter godt 13 km må vi en tur ind i landet. Der er et vandløb og et vådområde, der ikke kan passeres.

Godt 50 m før det røde fiskehus må vi op på Næbbevej og vestpå.

Næbbevej 5
Næbbevej 1

Tværvej 2

Endelig efter et par kilometer er vi igen på vej tilbage til kysten.

Udsigt fra Drejet ned mod kysten.
Ruten går nu ind gennem sommerhusområdet “Drejet”

Vi nærmer os nu Spodsbjerg og kan følge med i færgens ankomst og afgange.

Ruten i “En fodtur Langeland rundt langs kysten” forlader først stranden ved Klintevej. Det er ikke muligt at gå så langt, så vi finder en ikke særlig synlig sti, der går op mellem to ejendomme og munder ud i Solbakken.

Vi følger Spodsbjergvejen tilbage til bilerne, men her kan man også vælge at gå langs havnen.

Begge veje fører tilbage til Færgehavnen, hvor vi har parkeret.

Vi har bestilt bord på Kædeby Caféen, så der kører vi ned og sætter passagererne af, mens en bil med de to chauffører kører ned til Østerskovvej for at hente de to biler, der står parkeret der.

Den trackede tur, som blev noget længere end de i OsmAnd opmålte 18,6.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *