Ollerup – Egebjerg Bakker

Vi er en gruppe piger, der har aftalt at tage på før-jule-hygge-gløgg-tur.

Flere har først fri fredag eftermiddag og andre har aftale for lørdag eftermiddag eller aften. Ergo vi kan lige klemme en tur ind fra fredag kl. 15 til lørdag kl. 12.

Destinationen er Alpegårdens shelterplads.

Alpegårdens shelterplads er smukt beliggende i vores hyldeplantage og med himlen over øhavet som panorama, er det absolut en af de bedste udsigtspunkter på Sydfyn! Jf. bookenshelter.dk.

Dag 1

Planen er at gå de ca. 9 km østom derop fredag og de ca. 9 km vestom tilbage lørdag.

Vi parkerer lige over for Ollerup Plejecenter. Benyt enten Ollerup Gymnasikhøjskoles store parkeringsplads eller den mindre, der hører til Idrætsbørnehaven. Indtast Svendborgvej 9, 5762 V. Skerninge.

Vi krydser vejen og går ned bag Ollerup Plejecenter og videre ned mod Åmosen.

Her må vi igennem nogle kvæglåger.

Her krydser vi Syltemade Å og fortsætter gennem Madammens Skov. På den anden side er der en trampesti, der fører op til Nielstrupvej. Her drejer vi til højre.

Her passerer vi Nielstrupgård.

Nielstrup er ikke en af landets mest prangende herregårde, men den har en lang og broget historie bag sig. Det gamle Nielstrup, der blev afbrændt under Grevefejden (1534-1536), lå oprindeligt 300-400 meter øst for den nuværende gård.

Fra 1781-1920 hørte Nielstrup under baroniet Lehn, der havde hovedsæde på Hvidkilde. Gården hørte derefter under Hvidkilde Gods indtil 1972. Den nuværende gård er opført omkring 1820 og ligner en større bondegård mere end en klassisk herregård. Jf. danskeherregaarde.dk.

Ved Orte Mølle forlader vi Nielstrupvej og går ind i skoven “Dyrehave”, som ligesom møllen hører til Hvidkilde.

Efter tre huse, kaldet Fasanhusene, drejer vi til venstre og fortsætter nordpå.

Ruten fører os gennem Dyrehave og møder, lige før vi skal krydse Løvehavevej, Øhavsstien.

Her krydser vi Løvehavevej.

Skoven bliver mørkere og mørkere, og vi nærmer os solnedgang.

Turen kan kortes af ved blot at følge Øhavsstien vestpå lige før Løvehavevej.

Det er blevet for mørkt til at fotografere. I den nordlige spids af ruten, tæt på jernbanen, passerer vi Hvidkilde Savværk. Her drejer vi til venstre og 200 m derefter igen til venstre. Herefter er det en regulær skovvej, der ind i mellem krydses af mountainbikespor, der fører os direkte ud til Alpevej. Lige inden har vi passeret Mouintainbikeklubben Skovhuggerens tilholdsted. Se evt. et par af mine andre ture, der går der forbi.

Foto: Cecilie Brandt.

Vi er nu fremme ved shelterne, vi har fået os etableret og spist aftensmad, så nu er der råhygge med gløgg og hjemmebagte julesmåkager. Der er billeder af shelterpladsen i dagslys i den efterfølgende artikel.

Turen er tegnet i OsmAnd og opmålt til 8,95 km.

Link til GPX-filen.

Mit Garmin Fenix 5S plus fik turen tracket til 9,33 km.

Link til beskrivelsen af næste dags tur vestom tilbage til Ollerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *