Ollerup – Korinth

Vi parkerer på Ollerup Bytorv.

Vi cykler først til Ulbølle, hvor vi drikker formiddagskaffe på Ulbølles aktive Mødested. Derfra videre over Gundestrup til Korinth. I Korinth skal vi besøge Galleri Korinth https://gallerikorinth.dk/, hvor det er sidste dag med udstillingen “Genau diese Frau..”
Derefter spiser vi vores madpakker på Korinth Station. Hjemturen går nord om Brændegård Sø og over Hundstrup tilbage til Ollerup. Turen opmålt til 37 km.

Den lilla rute er Herregårdsruten.

Vi cykler syd om Ollerup Sø gennem Øster Skerninge. Ved Øster Skerninge Kirke er der opladestation til el-cykler og cykelpumpe plus toilet. I den tilhørende æblelund er der to sheltere med tre bænkesæt og en bålplads.

Vi fortsætter ad cykelruten Svendborg-Fåborg, som fører os ad en fin anlagt cykelsti.

Langs cykelstien mellem Ollerup og Ulbølle, står der en række træskulpturer. Det er fysiske manifestationer af samarbejdet mellem trækunstner Balder Schiøtte og elever fra Vestermarkskolen og Vester Skerninge Friskole. Med udgangspunkt i elevernes forståelse for træets muligheder og begrænsninger og deres tanker om samtid og samfund skaber Balder Schiøtte skulpturerne.

Den sidste træskultur står på venstre side af cykelstien lige før Ulbølles fælleshave og forstiller en tube, hvor alt indholdet er vredet ud.

Efter fælleshaven kommer vi til Ulbølles Aktive Mødested, et område med legeplads, bålhytte og bænkesæt – passende til dagens første pause.

Derefter cykler vi op mod kirken, hvor der i den nærmeste hvide bygning findes et toilet for kirkegårdens brugere.

Vi når nu hovedvejen mellem Svendborg og Fåborg. Her drejer vi til venstre og cykler små 200 m, før vi drejer til højre op ad Gundestrupvej.

I Gundestrup drejer vi til venstre og når nu i Øster Åby igen ud til hovedvejen. Her skal vi kun godt 100 m, før vi drejer til højre ad Rolighedsvej og fortsætter til venstre, til vi når ud på Faurshøjvej. Her drejer vi til højre og følger Faurshøjvej 4-5 km gennem et par sving til den munder ud i Sølvbjergvej.

Fra Sølvbjergvej kan man skimte Brændegård Sø. I hvertfald så ved Poul, at havørnen yngler ved søen og udpeger således dens rede for os.

Vi fortsætter nordpå ad Fagsted og når til sidst ud til den befærdede Reventlowsvej.

Her skal vi til venstre op ad bakken.

Vi er heldige, at vi lige når den sidste udstillingsdag i Galleri Korinth. Det er den poskfødte kunstner Barbara Kroll, der pryder væggene i udstillingen “Genau dieser Frau”.

Vi cykler lidt længere op ad bakken og krydser vejen over til Korinth gamle station. Her er der bænkesæt, og længere op langs skinnerne er der flere bænkesæt ved en fin legeplads – også et overdækket. Her holder vi dagens anden pause. Der er offentligt toilet i stationsbygningen.

Ventesalen og kiosken er åben på Sydfyns Veteranbanes køredage.

Nu skal vi hjemad. Vi starter med at køre ned ad bakken (på cykelstien i venstre side af vejen), og drejer til højre ad Spangen, hvor vi kom fra. Efter godt 700 m drejer vi til venstre ad Nybo, som munder ud i Brærndegårdsvej. Her drejer vi til højre og følger vejen ned til og langs med søen.

Inden vi når Brændegård skal vi til ventre ad Pilegyden, men vi fortsætter lige godt 100 m for at få det frie udsyn over søen.

Brændegård Sø er med 104 ha Fyns næststørste sø og er blandt Fyns bedste fuglelokaliteter.

Vi spotter bla. 11 sølvhejrer på sandbanken ude i søen.

Vi kører tilbage og drejer til højre op ad Pilegyden, som ved kommunegrænsen mellem Fåborg-Midtfyn og Svendborg skifter navn til Eskebjergvej. Vi følger blot vejen ned Åbyvej, hvor vi drejer til venstre mod Hundstrup. I Hundstrup drejer vi til højre sydpå og efter ca. 300 m vælger vi vejen til venstre mod V. Skerninge. Vi drejer til højre ad Stågerupvej, som munder ud i Svendborg-Fåborg-landevejen. Her må vi til venstre og følge vejen små 200 m, til vi kan dreje til højre for at komme ned til cykelstien, der fører os østpå hele vejen til Ollerup. Inden vi når helt ned ad bakken, drejer vi til højre ad Søvej og følger den og derefter Østre Stationsvej op til Øster Skerningevej, hvor vi drejer til venstre for at komme tilbage til Ollerup Bytorv.

Ollerup-Korinth

Den trackede tur kom op på 37,61 km.

Turen er tegnet i OsmAnd og opmålt til 37,1 km.

Link til GPX-filen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *