Soonwald

Hunsrück

Soonwald er den fjerde af vores 9 vandreture i Hunsrück. Den er annonceret til at være på 9,8 km.

Varighed: 3:15 timer | Opstigning: 202 hm | Nedstigning: 198 m | Det højeste punkt: 442 m | Dybeste punkt: 318 m.

Find alle 9 ture ved at søge på Hunsrück.

65 eventyrpoint – kultur og udsigtsrig

Fra højderne byder vandreturen på en vidunderlig udsigt over Soonwald, over Hunsrück-højderne og Idarkopf, der knejser overalt. Ind imellem er der stille åenge og smalle stier i tætte skove. Den romantiske Nunkirche lige uden for Sargenroth blev brugt i Edgar Reitz’ “Heimat”.

Traumschleifen

Der er lavet over hundrede ture i området. Alle ture er beskrevet med længde, sværhedsgrad, tid det tager at gå turen, hvor mange højdemeter, hvor der er restaurant, café etc., og hvor man kan parkere. Alle ture har desuden fået stjerner af det tyske vandreinstitut og er tildelt forskellige prædikater. Der er en samlet oversigt, men også individuelle foldere med alle ture.

Derudover findes de i en app, hvor man kan finde yderligere information plus downloade GPX-filen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 226396513_10224529146523637_8302397732062840822_n.jpg

GPX-fil kan downloades fra saar-hunsrueck-steig.de.

Intro

Fortryllede stier gennem åenge og tætte skove afveksler hinanden. Fra ruten af ​​den “gamle romerske vej” over Mengigart kan du opleve den første panoramaudsigt over de skovklædte højdedrag af Soonwald og Hunsrück op til Idarkopf.

Et par minutters gang fra Sargenroth ligger Nunkirche, en romantisk pilgrimskirke, der fungerede som film i Edgar Reitz’ hjemlandsepos. På den lille kirkegårds gravplads, nær den gamle kirkegårdsmur, finder man Simon-familiens “filmgrave”.

Ikke langt væk ligger Bismarck-tårnet, bygget i Wilhelmine-tiden. Det skal være et “mindesmærke som et symbol på taknemmelighed og loyalitet”. Efter planer fra Dresden-arkitekten Wilhelm Kreis blev der bygget et 17,50 meter højt tårn af Soonwald-kvartsit med to udvendige trapper og en udsigtsplatform. Tårnet blev indviet i 1902. Engene mellem Nunkirche og Bismarcktårnet er udpeget som naturreservat.

Ved Sargenrother Waldjugendherberge fører en eventyrsti længere ind i dalen. Naturelskere kan nyde absolut stille zoner i området af naturparken Soonwald-Nahe på ruten tilbage til Mengerschield. Kilde: saar-hunsrueck-steig.de.

Vi kører til Mengerschield, hvor vi parkerer ved Gemeindeshaus (byens fælleshus).

Vi starter med at gå op ad vejen K58 mod Ravengeirsburg. Her drejer ruten fra til højre og tager os op gennem denne smukke dal.

Her har vi nået toppen og kigger tilbage ud over landskabet.

Nu går ruten jævnt over markerne og munder ud i Alte Römerstraße. Her ser vi tilbage på det stykke, vi har gået af den gamle, romerske vej.

Hvor vi drejer fra Alte Römerstraße, er der en fin madpakkehytte.

Vi fortsætter og kommer nu ned i en dal, hvor vi følger et vandløb.

Vi følger stien rundt om vandløbet, og kort derefter står der en bænk, der kalder på dagens første pause.

Ruten fortsætter gennem landskabet nord om byen Sargenroth.

I dette vejkryds ved Nunkirche står denne pragtfulde bænk.

Bismarcktårnet

Bismarcktårnet ved Sargenroth i Hunsrück i Rheinland-Pfalz blev bygget til ære for den første tyske kansler, prins Otto von Bismarck (1815-1898). Udsigtstårnet, der er tegnet af arkitekten Wilhelm Kreis (1873-1955), ligger i udkanten af ​​Sargenroth på en bakke mellem Simmerbachtal og Soonwald. Den er 17,5 meter høj og blev indviet i 1902. Læs mere på: wikipedia.org.

Trappen inde i Bismarcktårnet var oprindelig en 69-trins trætrappe. Op til 100-året for tårnet er den blevet erstattet af en vindeltrappe af stål med 60 trin og fire reposer (hver med 15 trin). En ståltrappe med ti trin fører op til udsigtsplatformen på øverste etage. Udgangen til platformen kan lukkes med en metalklap. Kilde: wikipedia.org.

Fra toppen af tårnet er der en storslået udsigt over landskabet.

Vi krydser en større vej, hvor der står dette skilt, der fortæller, at her går Traumschleife Soonwald – den rute, vi følger.

Efter Bismarcktårnet passerer vi Waldjugendherberge Sargenroth. Billedet er taget ved pilen.

25 m derefter står denne fine bænk.

Tyskerne kan bare det med vandreruter og gennemført skiltning og også at placere bænke på passende steder. Vi passerede 22 bænke i løbet af denne vandretur på 11 km. Hvor der er udsigt, er der en bænk. Her følger nogle eksempler.

Som det fremgår af kortet gik vi lidt forkert. Vi skal ind i skoven, så bare følg skiltet til Waldklassenzimmer.

Stien snor sig smukt ind gennem skoven og pludselig åbenbarer der sig denne plet med udsigt ned over dalen med bifloden Brühlbach. Her er igen den skønneste bænk og endda en ophængt billedramme, så du ikke er i tvivl om, at her er den smukkeste udsigt.

I bunden af dalen krydser vi bifloden Brühlbach ad denne bro.

En gangbro fører over vandet, og stien går over den.
Skovdyrenes længdespring.
Et spring kan for et dyr betyde liv eller død. Musens frelsende spring foran en gribende ugle eller en rævs angrebsspring på et rådyr. Prøv selv!

Vi er tilbage i Mengerschild og har fortjent en kop kaffe. Det er Gemeindeshaus (byens fælleshus), vi ser på billedet. På grund af stormfloden flages der på halv i hele delstaten Rheinland-Pfalz.

På den græske resturant på hjørnet får vi serveret cappuccino, te og galaktoburico.

Soonwald er annonceret til at være på 9,8 km.

Vores tur blev tracket til 11,73 km, dels fordi vi har kigget os omkring, og dels fordi mit Garmin Fenix 5S pro er gavmild med kilometerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *