Bindeballe – Vejle

7. etape

Syvende etape går fra Bindeballe til Vejle, en etape på 22,53 km. Obs på, at opmålingen kan variere alt efter, hvilke små afveje man fysisk gør i løbet af turen og de udfald, ens tracker gør undervejs. I dette tilfælde afslutter vi vandringen på Kyst-til-kyststien et andet sted, end hvor stien ellers slutter.

Vi har overnattet i et af Bindeballe Købmandsgårds sheltere. Bookes ved at ringe til købmandsgården. Der er adgang til vand, toilet og bad. Link til info.

Bagsiden af Bindeballe Købmandsgård. Et af de steder, man må besøge. Læs mere om dette herlige sted.

Ret over for Købmandsgården ligger en primitiv teltplads.

På hjemmesiden står der: Teltpladsen ved Bindeballe Station er placeret på baneområdet ved den nedlagte Bindeballe Station. I stationens gamle retirader findes bad og toilet. Opholdsrum og køkken i stationen er til rådighed for teltliggere og andre besøgende.

Kyst-til-kyststien, Hærvejen og Pilgrimsruten går lige forbi.

Hvis I har læst beskrivelsen af alle vores etaper, vil I nok have bemærket, at det har regnet en del, og i dag er ingen undtagelse. Det er den sidste etape, og vi har tjekket vejrudsigten og ved, at det vil regne hele dagen.

Vi trasker alligevel glade ud af Bindeballestien, som er en del af Kyst-til-kyststien.

Bindeballestien er en attraktiv cykel- og vandrerute gennem den naturskønne Vejle Ådal. Denne regionalrute nr. 36 er en næsten bilfri og flad zone fra Vejle til Bindeballe og videre til Billund. Strækningen fra Vejle til Bindeballe følger den gamle Vandelbanes spor. Kilde: VisitVejle

Efter mindre end 5 km er vi godt våde, men her står heldigvis lige en bænk, og blærerne skal tømmes.

Selvom det regner, husker vi at nyde naturen. Her er faktisk ret smukt.

Ravning Station

Efter 7 km kommer vi til den nedlagte Ravning Station. Her er en teltplads, et toilet og et madpakkehus.

I stationsbygningen fortælles Vandelbanens og stationens historie, og der vises fund fra Ravningbroen, en af vikingetidens mægtigste brobyggerier. På stedet ses en rekonstruktion af to af Ravningbroens brohoveder. Kilde: VisitVejle.

På hjemmesiden står der: Teltpladsen ved Ravning Station ligger i tilknytning til den nedlagte stationsbygning, Ravning Station, i en tidligere have omkranset af træer og hegn. Toiletter forefindes ved stationen, hvor der også kan hentes vand. Der er plads til to telte. Overnatning på teltpladsen er gratis. Pladsen passes af Naturstyrelsen.

Grusstien slutter ved Ravning Station. Herefter er der asfalt resten af vejen ind til Vejle.

Vingsted

Stien går forbi Vingstedcenteret og Danmarks Sportsfiskerforbunds “Sportsfiskeriets Hus”.

Ikke inden for, men inde i bygningen kan I finde et åbent og meget fint toilet.

Naturen langs Bindeballestien er meget smuk, men de lange lige strækninger på asfalt trækker tænder ud.

Kvak Mølle og Haradskær

Her passerer vi Kvak Mølle teltplads og shelters.

På hjemmesiden står der: Naturlejrpladsen med teltplads og shelters Kvak Mølle ligger på en indhegnet græsplæne i den naturskønne Vejle Ådal, ikke langt fra Vejle Å. På naturlejrpladsen er der plads til fem telte og der er opstillet tre shelters, hver med plads til 5-6 personer.

Lidt længere fremme ved Haraldskær Avlsgård skulle der i følge kortet være endnu en teltplads. Her er toilet. Link til info.

Orkidéen Majgøgeurt

Track af 7. og sidste etape

Track Bindeballe-Vejle

Link til min pakkeliste.

Efterlad gerne en kommentar, hvis du har fundet info eller tips, du kunne bruge.

Epilog

Denne sidste dag gik vi 5 timer og 22,5 km i silende regn. Nu har vi vist fået bevist for os selv, at vi er seje. Det har afgjort været en fysisk udfordring, men på det mentale plan har vi flyttet os langt mere end de 131,5 km. Vi har konstateret, at vi er et godt vandremakkerpar, og at vi sagtens kan tage våde støvler og våde sokker på og gå endnu en dag i silende regn, men det gider vi nok ikke foreløbig. 🤔

1 Kommentar on “Bindeballe – Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *